6.3.2015 Ensimmäinen vuosi takana

Arkkitehtitoimisto Hannes Häkkinen täytti tällä viikolla vuoden – juhlan kunniaksi Kalastajanrannan Villat saivat rakennusluvan.

Vuosi sitten maaliskuun alussa aloitin toimiston pitämisen yksin ja millainen vuosi tästä muodostuikaan! Aloittaessani minulla oli suunniteltavana 4 omakotitaloa ja yksi uimakoppi. Kesällä alkoi Kalastajanrannan 8:n asunnon projekti, syksyllä Porttikujan 3:n erillistalon projekti ja loppuvuodesta suunniteltavaksi tuli Alppikylän atriumkorttelin ensimmäinen 8:n asunnon kokonaisuus. Joukkoon mahtui myös muutama yksityistalo Helsinkiin, Kirkkonummelle ja Nummelaan sekä suuremman kerrostalokokonaisuuden kaavaselvitys rakennusliikkeelle Helsinkiin.

Vuosi oman toimiston pyörittämistä on asuntosuunnittelun lisäksi opettanut paljon yrittämisestä, Suomen verotuksesta sekä maankäyttö- ja rakennuslain tulkinnoista. Tämän kaiken olen juuri juuri pystynyt hoitamaan yksin, mutta kolleegojen apu ja neuvot ovat olleet todella arvokkaita oli sitten kyse kaavamerkinnöistä tai alv-vähennyksistä. Yrityksen elinehto ovat asiakkaat, jotka toimistoni kohdalla ovat olleet erittäin miellyttäviä ja mielenkiintoisia. Työn tekeminen on ollut hauskaa ja sitä on ollut paljon, siitä olen hyvin kiitollinen.

Jään innolla odottamaan mitä seuraava 12 kuukautta tuo tullessaan!